
از ما بپرسید
آیا شما سوالی دارید؟
لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.
سوالات متداول
تعداد ریشه (گره) در متر مربع : اگرتعداد ریشه در طول (تراکم) معادل 2700 و تعداد ریشه در عرض (شانه) برابر با 700باشد پس تعداد گره در متر مربع برابر با : 2700*700=1890000
ضخامت فرش ماشینی یکی از مواردی است که برای برخی افراد به عنوان مهم ترین ملاک محسوب می شود. که ضخامت فرش به مواردی چون شانه، تراکم و جنس الیاف بستگی دارد به طور مثال منظور از تراکم فرش ماشینی؛ دو برابر تعداد گره هایی است که در یک متر از طول فرش وجود دارد، یعنی در هر متر از طول فرش با تراکم 2550، تعدادی معادل 1350 گره وجود دارد.
فرش هایی که شانه بیشتری دارند نازک تر از فرش های دیگر هستند یعنی فرش های 1500 شانه و 1200 شانه به ترتیب ضخامتی به انداز6 تا 8 میلی متر دارند که از این فرش ها بیشتر برای زیبایی دکوراسیون استفاده می شود اما فرش های 700 شانه و 1000 شانه دارای ضخامت 7 تا 9 میلی متر هستند که جزء فرش های ضخیم محسوب می شوند.
اگر می خواهید بدانید که فرش نازک بهتر است یا فرش ضخیم؟ باید گفت که پاسخ این سوال بستگی به مکانی که میخواهید از فرش استفاده کنید دارد. به عنوان مثال فرشی که قرار است برای نشستن و رفت و آمد انتخاب شود هر چه ضخیم تر باشد بهتر است زیرا طول عمر بیشتری خواهد داشت.
ضخامت فرش کم در کجا استفاده میشود؟
همانطور که گفتیم فرشهایی که ضخامت کمتری دارند، معمولا نرم و بسیار لطیف هستند اما افرادی که زیبایی فرش در اولویت اول آنها قرار دارد و بیشتر از مبل استفاده می کنند بهتر است که فرش 1500 شانه یا فرش 1200 شانه خریداری نمایند زیرا این فرش ها به دلیل تراکم بسیار بالایی که دارند بسیار ریزبافت می باشند و این ریزبافت بودن زیبایی آنها را دو چندان کرده است.
فرش های نازک که همان فرش های 1200 شانه و 1500 شانه هستند برای دکوراسیون های لوکس و خاص استفاده می شود و برای زیر پا انداختن مناسب نیستند پس بهتر است از این فرش ها برای پهن کردن در قسمت پذیرایی استفاده کنید.
فرش ضخیم بهتر است در کجا استفاده شود؟
اگر آن دسته از افراد هستید که نشستن بر روی زمین را به روی مبل ترجیح می دهید، بهتر است از فرش هایی که ضخامت بیشتری دارند استفاده کنید. از فرش های ضخیم می توان برای اکثر قسمت های خانه مانند اتاق خواب، پذیرایی، نشیمن، اتاق کودک، آشپزخانه استفاده کرد. از نمونه مدل های ضخامت فرش بالا می توان به فرش 700 شانه و فرش 1000 شانه اشاره کرد. در ادامه به برخی از ویژگی فرش های نازم و ضخیم اشاره کرده ایم:
ویژگی فرشهای نازک:
1) زیبایی و درخشندگی طرح و نقش این در ضخامت فرش کم قابل مقایسه با دیگر فرش های ماشینی نیست.
2) به دلیل فشردگی و تراکم بالای فرش از الیاف بسیار نازک و ظریف استفاده می شود.
3) این نوع فرش ها بیشتر مناسب فضاهای لوکس و مجلل می باشند و همانند فرش های دستباف جلوه و زیبایی خاصی دارند.
4) خاص ترین ویژگی فرش نازک (1200،1500) شانه، تراکم بالای فرش است که از ورود گرد و غبار و هر نوع چیز دیگری به داخل فرش جلوگیری می کند.
ویژگی فرشهای ضخیم:
1) فرش هایی که داری ضخامت بیشتری میباشند مورد پسند افرادی است که در خانه خود، نشستن بر روی زمین را بیشتر از نشستن بر روی مبل می پسندند.
2) قیمت فرشهای 700 شانه واقعی نسبت به فرشهای با تعداد شانه و تراکم بالا بسیار مناسبتر است.
3) به دلیل کم بودن تعداد شانه و تراکم در فرشهای (700،1000) شانه دوام و استحکام این نوع فرشها زیاد است.
4) فرشهای ضخیم ضخامت و مقاومت بالای داشته و به لحاظ توانایی مناسبی در برابر پاخوردگی و فشار و سایش دارند و مناسب مکان های پر رفت و امد و شلوغ هستند.
سایر سوالات
قدم اول: مشخص کردن جای قرارگیری فرش
در خرید فرش اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که این فرش را برای کدام یک از قسمتهای خانه میخواهید؟ این یک سوال مهم است! شما نمیتوانید فرش و رنگ فرشی که برای پذیرایی یا اتاق مهمان خود انتخاب میکنید، در اتاق کودک پهن کنید. شاید این جابهجایی آنقدرها برای شما نقش مهمی ایفا نکند اما درواقع بسیار با اهمیت است. فرش تیره یا فرش روشن که برای پذیرایی یا فضاهای اصلی خانه انتخاب میشوند، با دیگر عناصر مثل مبل، کاغذدیواری، دکوراسیونها و… هماهنگ خواهد شد و این هماهنگی بیشتر در رنگ آنها دیده میشود.
گاهی حتی پیش خواهد آمد که در طراحی یک خانه، فرشها را با رنگ مبلهای آن هماهنگ میکنند. اگر مبلمان یک خانه به رنگ تیره یا روشن باشد، فرشها را متناسب با آنها انتخاب میکنند تا نظم خوبی در چیدمان منزل و نور اتاق برقرار شود.
رفت و آمد محل قرارگیری فرش
از طرفی دیگر، مسئله مهم انتخاب فرش برای فضاهای مختلف خانه، در نظر گرفتن ترافیک هر اتاق است. اتاقها و فضاهایی که در معرض رفتوآمد افراد است، بیشتر از دیگر قسمتها با چالش آلودگی یا ساییدگی مواجهاند.
همهی اینها که گفته شد شما را یک قدم به انتخاب میان فرش روشن یا تیره نزدیک میکند. فرش را برای کدام یک از فضاهای خانه میخواهید و دیگر دکور آن فضا به چه رنگی هستند؟ بعد از پاسخ به این سوال به سراغ گام دوم برویم.
قدم دوم: رنگ اتاق یک راهنمای خوب در انتخاب
در طراحی داخلی خانه، سایه یا لحن کلی اتاق میتواند بر روحیه شما تاثیر بگذارد؛ بنابراین انتخاب رنگ فرش خانه و هماهنگی آن با فضای داخلی، حیاتی است. چیزی که میخواهید از آن جلوگیری کنید انعکاس ناخوشایند از ترکیب اتاق و فرش است اما همچنان باید احساس و سلیقهی شخصی خودتان را در آن اتاق نشان دهید. این یک قدم مثبت است. اینکه بتوانید سلیقهی شخصی خودتان را وارد دکور اتاق یا چیدمان منزل خودتان کنید به شما احساس بهتری خواهد داد.
برخی از رنگهای مختلف مثل قرمز و نارنجی میتواند باعث تحریک خلقوخوی شما شود یا دیدن رنگهایی چون آبی و سبز، آرامش را به دنبال خواهد آورد. زرد و بنفش هم از آن دسته رنگهایی هستند که روحیه و احساس تجلل را با خود به همراه دارند. در نظر گرفتن رنگ کلی اتاق از نظر روانشناختی و همچنین ترجیح شخصی مهم است. مهم است که با رنگ فرش روشن یا تیره انتخابی خود به تعادل برسید و فضای کلی اتاق را در هنگام اتمام طراحی، در نظر داشته باشید.
قدم سوم: مُد، انتخابی که همیشه خوب نیست.
در طراحی و بافت برخی فرشها، گاهی «مد» حرف اول را میزند. بنابراین اگر شما فرشی را انتخاب میکنید که رنگ یا طرح آن دنبالهروی مد روز است، در نظر داشته باشید این مد همیشه محبوب نخواهد ماند. توصیهها و پیشنهادهایی که همیشه در اینباره به افراد میشود این است که سعی کنند به دنبال یک رنگ و طرح خنثی باشند.
فرش تیره یا روشن در اتاق تاثیر زیادی دارد و رنگ روشن در یک فضای بزرگ میتواند غالب باشد. همچنین تعویض فرش گران است و تا زمانی که منابع لازم برای جایگزینی فرش خود را نداشته باشید، بهترین کار این است که رنگ کفپوش را خنثی انتخاب کنید. رنگهای خاکی، خاکستریهای گرم و بژ همیشه محبوب هستند. بر خلاف تصور عمومی، رنگهای خنثی خستهکننده نیست. برای اینکه مطمئن شوید فرش شما با وجود رنگ خنثی همچنان دارای شخصیت است، بافت و طرح فرش را در نظر بگیرید.
فرشهای با رنگ خنثی، پالت خانهی شما
برخی ممکن است فرشهای خنثی را کسلکننده بدانند اما میتوانید با استفاده از فرشهای خنثی، کفپوش خود را به عنوان یک پالت در نظر بگیرید. برای جبران خنثی بودن رنگ فرش، رنگهای برجسته را از طریق انتخاب دکوراسیون و دیگر وسایل خود اضافه کنید. دیوارها، پردههای فرش، بالشتکها، کاناپهها و دیگر چیدمان منزل و رنگ دیوار، میتواند نقش مهمی در تامین رنگ خانهی شما داشته باشند. یک رنگ خنثی فضای اتاق شما را تسخیر و متعادل خواهد کرد.
اگر دکوراسیون اتاق شما نشاندهنده وسایل کمرنگ یا فضای کم نور است، میتوانید کمی با رنگ فرش روشن یا تیره خود بازی کنید. آیا با استفاده از رنگهای تند در کفپوش خود، احساس راحتی میکنید؟ یک رنگ فرش آبی، قرمز یا نارنجی قطعاً به عنوان نقطه کانونی اتاق شما عمل میکند؛ هر چند دیگر انتخابها را با دقت در نظر بگیرید، نقاط کانونی در کمترین زمان به چشم خواهند آمد.
قدم چهارم: انتخاب بین فرش تیره یا روشن
تا به اینجا عوامل موثر محیطی بر روی انتخاب رنگ فرش را بررسی کردیم، اکنون به این برسیم فرش تیره یا روشن چه تاثیری بر طراحی اتاق دارند.
فرش با رنگ روشن
فرش با رنگ روشن قطعاً سنتیتر و رایجتر است. میتواند حس طراوت و نشاط را به خانه شما وارد کند. هرچه لحن و رنگ فرش روشنتر باشد، انرژی بیشتری به اتاق میآورد. هنگام خرید یک فرش با رنگهای روشن، طیفهای رنگی مختلفی وجود دارد که میتوانید از میان آنها انتخاب کنید. برای مثال؛ رنگ کرم بژ یا سوخته در میان این دسته از رنگها قرار دارند.
فرشهایی با رنگ روشن معمولا چالش بیشتری برای نگهداری دارند. اگر صاحب خانه پررفتوآمد هستید، به احتمال زیاد فرشهای روشن شما با آلودگیها بیشتری مواجه هستند. برای جلوگیری از لکههای قابل مشاهده در فرش، انتخاب فرشی با رنگ سایهروشن قهوهای میتواند به شما کمک کند تا آلودگیهای سطحی را پنهان کنید.
فرش با رنگ تیره
سایههای تیره فرش قطعا گزینهی پرطرفدارتری هستند. این فرشها میتوانند احساس آرامش را در خانه شما ایجاد کنند. فرشهای تیره رنگ به دلیل سایهزنی طبیعی، تمیزتر از نمونههای روشن به نظر میرسد، برای همین است تمیزکردن یک فرش تیره بسیار راحتتر است. برای خانههایی که در آن کودکان یا حیوانات خانگی زندگی میکنند، فرشهای تیره رنگ انتخاب مناسبتری است.
نتیجهگیری
به طور کلی بهترین راه برای برنامهریزی و طراحی اتاق و خانه، انتخاب رنگ فرش است. رنگ فرش به شما کمک میکند در انبوهی از رنگهای مختلفی که وجود دارد، یک انتخاب منطقیتر و مناسبتر برای دکوراسیون خانه خود پیدا کنید و از سردرگمی انتخاب میان تنوع رنگها رها شوید. این به آن معنی است که در حالت عادی مطابقت رنگ دیوار با فرش برعکس خواهد بود. زیرا که باعث میشود یک تعادل و توازن میان رنگها ایجاد کنند و احساس بهتری را منتقل کند. دیوارهای تیره، فرش روشن و دیوارهای روشن، فرشهای تیره انتخاب بهتری برای آنها است.
اصولاً فرآیند هیت ست و بخاردهی به منظور افزایش کیفیت نخ و نهایتاً فرش ماشینی میباشد. به تجربه ثابت شده است که استفاده از نخ هیت ست در یک واحد فرش بافی بین 7 تا 10 درصد افزایش راندمان تولید داشته که این رقم بسیار بالایی در یک دوره مالی شرکت خواهد بود.
همان طور که ذکر شد این افزایش راندمان به علت رفع بسیاری از عیوب نخ در مرحله هیت ستینگ است و این یکی از دلایل استقبال تولید کنندگان فرش از نخ هیت ست است. هیت ست تقریباً امروز برای ماشین آلات با تکنولوژی بالای بافندگی فرش یک الزام است.
امروزه سرعت بافت در حال افزایش است و به ویژه در تراکمهای بالای فرش نخها باید دارای مقاومت در برابر پارگی زیادی باشند تا پارگی بیش از حد تولید را مختل نکند.
از مهمترین خصوصیات نخ اکریلیک هیت ست شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- پفکی شدن نخ و بالک بیشتر و در نتیجه پوشش بهتر فرش
2- کاهش پرز نخ
3- تثبیت حرارتی و تثبیت تاب
4- زیردست نرمتر
5- پارگی کمتر نخ در بافندگی
6- تشخیص سرنخها در فرش بافته شده (دانه اناری شدن فرش یا Pin Point effect)
بطور کلی ماشین آلات هیت ست با استفاده از بخار آب به عنوان واسطه حرارتی عمل هیت ست بدون آسیب رساندن به نخ در دو نوع مخصوص نخ اکریلیک ویا کلیه نخهای مصنوعی میباشد.
در ماشین هیت ست به طور متوسط 24 تا 48 سر نخ در قفسه (کریل) به ماشین تغذیه میشود. اصولاً فرآیند بخار دهی نخهای اکریلیک یک فرآیند ضروری جهت بافت فرش ماشینی باکیفیت بالا میباشد. بخار دهی باعث ایجاد مقاومت بالا در برابر پارگی، استحکام ابعادی بالا، کاهش پرزهای سطحی و در نتیجه پرز دهی نخ، قابلیت جذب رنگ زیاد، حجیم شدن نخ و ایجاد یک سطح کاملاً یکنواخت با زیردست نرم میشود.
در کنار کریل تغذیه یک کریل رزرو هم وجود دارد که در هنگام اتمام بوبین اول پروسه تولید دچار توقف نگردد. نخها پس از عبور از واحد Pre Feeding وارد سیستمی میشوند که به کلاف کن معروف است.
در این بخش نخها به صورت حلقههایی ممتد بر روی یکدیگر و بر روی یک تسمه نقاله پهن میشوند. در مدلهای جدید ماشین آلات هیت ست جهت افزایش تولید پهنای تسمه نقاله هدایت کننده نخها افزایش یافته است.
معمولاً تولید ماشین هیت ست بین 3 تا 12 تن در روزبسته به نوع نخ، کیفیت نخ، نمره نخ متغیر است.
سپس نخها از روی تسمه نقاله وارد ناحیه بخار دهی میشوند. نخها پس از خروج از هدهای بخار، وارد خشک کن و بعد نیز خنک کننده میشوند. از آنجایی که اکریلیک قابلیت جذب رطوبت دارد وجود این مرحله ضروری است. سپس سرنخها وارد بخش کنترل الکترونیکی میشوند و از آنجا به واحد پیچش هدایت میشوند. قبل از این واحد انبارک نخ (آکومولاتور) قرار دارند که جهت جلوگیری از توقف خط مورد مصرف هستند.
نکته مهم اینکه در خطوط هیت ستی که قابلیت هیت ست نمودن انواع نخهای پلی استر- پلی پروپیلن- پلی آمید- اکریلیک- پشم و مخلوط را برای نخهای ریسیده شده و BCF دارند، در ماشین TVP3 طول تونل بخار و زمان بخار دهی بیشتر است و عمل هیت ست در یک تونل بسته انجام میگیرد و دمای بخار آب تا 140 درجه میتواند بالا رود در حالی که در ماشین LV وعدم نیاز نخ اکریلیک به دمایی بالاتر از 100 درجه جهت پفکی شدن، بخار در محیط اتمسفر یک و بدون فشار اعمال میشود.
نکته دیگر این است که در ماشین TVP3 میتوان از این خط نخ فریزه هم به دست آورد. بدین شکل که قبل از ورود نخ به بخار دهی میتوان نخ را از یک واحد Freezing و خنک کننده عبور داده و سپس نخ را هیت ست نمود.